· 

start tiny housing hengelo (o)

 

Op 27 maart ontvingen de leden van stichting THT een email met onderstaande boodschap:

 

"Graag nodigen wij je uit voor een eerste avond over het initiatief ‘de Brouwery’. De naam verwijst zoals je begrijpt naar de plek, die van de oude Hengelose bierbrouwerij (ingeklemd tussen Twekkelerweg, Meijlingplein, Brouwerij en Waarbekenweg). Er is op deze locatie plek voor zo’n 10 tiny houses en wij hopen stiekem dat er voor de zomer van 2018 al enige bewoning zichtbaar zal zijn. De locatie wordt voor vijf jaar (kosteloos) door Ter Steege Vastgoed, de eigenaar van de grond, ter beschikking gesteld aan dit project. Ook de gemeente Hengelo geeft aan graag mee te werken aan dit plan. Het zullen de eerst gerealiseerde Tiny Houses in Twente zijn" 

Is het leven soms niet vol van verrassingen? Mijn woonplaats biedt ruimte aan een experiment met nieuwe woon- en samenlevingsvormen!

 

Woensdag 18 april heeft de eerste projectvergadering van THT plaats gevonden. Deze avond vond plaats in de Watertoren van Hengelo, nu Rijksmonument, en werd bezocht door ongeveer 40 geïnteresseerden. Van deze 40 hebben 5 mensen toegezegd hun tiny house te gaan bouwen binnen dit project. Ik hoor bij deze eerste vijf van tien!