· 

Foamboard maquette - fase 2

Op Tweede Pinksterdag driftig gebruik gemaakt van de Heilige Geest. Deels via mijzelf en deels via mijn goede vriend Idriz Jakupovic (zie reisverslag Bosnië-Herzegovina 2009). Met zijn hulp zijn vage ideeën omgesmeed tot een realistisch ontwerp. Het keukendeel, sanitair en verplaatsbare wand zijn in hoofdlijn uitgedacht. De transformatie van woonruimte tot Master Bedroom zijn min of meer nog bijzondere ideeën.

Indeling

 

sanitair/wasmachine

De 10ft container wordt helemaal ingericht voor sanitair en gebruik van wasmachine. Het oppervlak van deze ruimte is ruim 2800 mm bij 2400 mm. Deze wordt opgedeeld in een ruime open douche, open wastafel en afgesloten toilet met doorschemerende glazen wanden. Daarnaast is er nog ruimte voor een wasmachine en ruime kast voor kleding, wasgoed en handdoeken.

 

woon & slaap transformatie ruimte

In hoofdlijn vormen de drie 20ft containers één grote ruimte. De korte zijden van deze ruimte bestaat uit twee wanden.

 

vaste zijwand

Aan de sanitair zijde een grote wand van 6 meter lengte en bijna 2,8 meter hoogte, ingericht met kasten en keuken functies. Rechts van de toegangsdeur sanitair (900mm x 3000mm) een aanrecht met gootsteen, mengkraan, Quooker, 2 pits inductie kookplaat, afzuiging en vaatwasser (niet te bukken, mande komt omhoog AEG Comfortlift). Links, veel kast/lade ruime en koelkast, magnetron, oven en koffieapparaat. Het is de bedoeling dat de hele wand kan worden afgesloten tot een vlakke wand, Daarbij verdwijnt het aanrecht achter panelen die in de wand verborgen zijn (zie eerste deel video Hawa Concepta 25/30/40/50)

 

verplaatsbare zijwand

De andere zijde van de woon & slaap transformatie ruimte wordt afgebakend door een verplaatsbare wand van 2800 mm hoog en 700 mm diep. In de hoek van de deze wanzijde bevind zich een 'hoek entree'. Is de wand ingeschoven, dan biedt deze ingang slechts één entree tot de grote woonruimte. Is de zijwand 1600 mm uitgeschoven, dan vormt zich een tweede ruimte. De 'hoek entree' biedt in dit geval twee ingangen tot de twee afzonderlijke ruimtes (het gat tussen deur en wandkast wordt nog afgesloten met een schuifpaneel, nog niet afgebeeld).

 

De verplaatsbare wand is daarna van twee zijden toegankelijk. Vanuit de kleine ruimte biedt deze een bed en/of bureau c.q. werkplek.

Vanuit de grote biedt deze een werkplek en eettafel, inclusief bijbehorende inklapbare stoelen!

 

Voor de rest bevat de verplaatsbare wand aan beide zijden een zee aan ruimte voor opslag en ander multifunctioneel gebruik.

 

master bed

Het 'master bed' is in ontwikkeling. In basis zal deze in de grote woonruimte via een 'druk op de knop' transformeren van salontafel/-kist (2000 mm x 900 mm x 600 mm) tot een comfortabel bed (2000 mm x 1800 mm x 300 mm). Dit wordt nog een technisch hoogstandje...

  • salontafel/-kist verplaatsen naar nacht-positie 
  • via drukknop ontvouwt bovenkant tot zijpanelen
  • kist verkrijgt dubbele breedte
  • matrassen met donsdekens komen vrij, één hoog, één laag
  • lage matras komt omhoog op slaaphoogte
  • tweepersoons bed klaar voor gebruik
  • na gebruik vouwt bed zich samen tot salontafel/-kist
  • salontafel/-kist verplaatsen naar dag-positie

 

Wordt vervolgt...